У Черкасах презентували виставку почуттів народу Німеччини

У Черкасах презентували виставку почуттів народу Німеччини

Із нагоди вшанування 75-ї річниці завершення Другої світової війни Черкаський обласний краєзнавчий музей представив виставковий проєкт «Влада почуттів. Німеччина 19/19» 2 вересня 2020 року. В проєкті у 22 плакатах презентували історичні події Німеччини за останні 100 років. Виставка діятиме до 28 вересня.

 

Виставка Ути і Беттіни Фреверт підготовлена до друку Фондом «Пам᾿ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) та Федеральним фондом із досліджень диктатури Соціалістичної єдиної партії Німеччини (СЄПН), організована за патронату федерального міністра закордонних справ Гайко Мааса. Тексти вистваки були підготовлені німецькими істориками Уте та Беттіною Фреверт.

 

«Ця виставка демонструє нам те, чого сьогодні не вистачає в сучасній політичній дискусії: менше гніву та страху, більше пристрасті у ставленні до демократії. За це варто боротися разом, – відзначив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

 

У Черкасах проведення виставки ініційовано Відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси.

 

– Актуальність організації виставки зумовлена тим, що матеріали проєкту висвітлюють почуття, притаманні не лише німцям, а й українцям, реакції людей з різних країн на події у суспільстві, – відзначила під час відкриття заходу завідувачка відділу науково-просвітницької та виставкової роботи ЧОКМ Марина Бугеря. – Для нас це історія становлення Німеччини через звичайних людей, активістів, борців, представників громадськості. Вона дарує нам досвід об᾿єднання і розуміння один одного, шляху від ненависті до емпатії, які так необхідний сучасним українцям.

Фоторепортаж із заходу можна переглянути за цим покликанням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x