Жашківчанин став переможцем міжнародного конкурсу

Жашківчанин став переможцем міжнародного конкурсу

У Новосибірську (Росія) З 14 по 18 лютого відбувся міжнародний конкурс – фестиваль народних музикантів «Драгоценные россыпи».
Викладач дитячої музичної школи м. Жашкова Черкаської області, заслужений працівник культури України Іван Сухий брав активну участь у форумі й переміг, завоював Гран-Прі міжнародного конкурсу.

Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

Викладач грає на гармоні. І його приклад продовжують жашківські учні, що навчаються по класу гармоні в дитячі музшколі. П’ятиденний конкурс-фестиваль вміщував семінари, конференції, навіть відбувся з’їзд гармоністів. Розмова точилася навколо гармоні – охоплювались усі аспекти життєдіяльності такого народного інструменту: від навчання до появи на сцені у любих його формах та придбання високоякісних моделей. Єдиний представник із України Іван Іванович проводив майстер-клас по методиці навчання гри на гармоніці – ділився досвідом 37-річної педагогічної діяльності перед учасниками з’їзду гармоністів і в дитячій музшколі №3 міста та приймав активну участь у концертній діяльності, що проходила в межах конкурсу-фестивалю (участь у відкритті днів української культури в Новосибірську, пропаганда української культури на сибірській землі), а також у складі журі конкурсу. Була зустріч з Генеральним консулом України м. Новосибірськ Олександром Олексійовичем Москвітіним та творча співпраця з українським культурно-просвітницьким центром «Шляхами Кобзаря» (керуючий Микола Олексійович Породько). Отримав багато грамот та подяк, ставши лауреатом Гран-Прі. Як представник України та мешканець міста Жашкова Іван Іванович Сухий завжди був з українським прапором та гербом Жашкова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x