У Звенигородському лісгоспі придбали квадрокоптер

У Звенигородському лісгоспі придбали квадрокоптер

Сучасний безпілотний літальний апарат придбали у Звенигородському лісгоспі. Відтепер за станом лісових насаджень підприємства планують спостерігати з висоти пташиного польоту. Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

За словами звенигородських лісівників, квадрокоптер «MAVIC 2 PRO» має відмінні технічні характеристики, які дозволять у подальшому здійснювати оперативний контроль за лісовими масивами. Так, дальність польоту пристрою налічує близько п’яти кілометрів з можливістю одночасного знімання і передавання даних на базовий пульт в онлайн режимі. Радіус огляду території, за гарних погодніх умов, – 10-15 кілометрів, максимальна висота польоту 500 метрів. Час роботи під час повного заряду батареї – пів години.

Дрон є важливим засобом під час пожежонебезпечного періоду. Так, звенигородські лісівники спостерігатимуть за лісовими масивами, точно та оперативно визначатимуть місце загорання, площу пожежі. За необхідністю координуватимуть гасіння лісової пожежі.

Як зазначив директор Звенигородського лісгоспу Іван Бас, квадрокоптер планують активно застосовувати у лісоохоронній діяльності та у випадку лісопатологічних обстежень, моніторингах стану лісових насаджень за допомогою фотофіксації та відеозйомки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x