На базі «Садиби Даховських» на Черкащині планують створити музей Історії українського війська

На базі «Садиби Даховських» на Черкащині планують створити музей Історії українського війська

26 серпня у Генеральному штабі Збройних Сил України відбулась нарада щодо створення музею Історії українського війська на базі «Садиби Даховських». Про це повідомляє на своїй сторінці народний депутат України від Черкащини Антон Яценко.

Під час обговорення було визначено шляхи реалізації цього проєкту. За її підсумками було вирішено до кінця 2020 року створити в будівлі найбільший за площею в Україні державний ландшафтно-парковий музей Історії українського війська.

Вирішено до кінця 2020 року виконати такі завдання:

• Зареєструвати музей Історії Українського Війська Збройних Сил України як юридичну особу;

• Включити в проєкт Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» видатки на створення та утримання державного ландшафтно-паркового музею Історії      Українського Війська Збройних Сил України;

• Доручити центральному проектному інституту Міністерства оборони України виготовити проєктно-кошторисну документацію;

• Доручити підрозділу Державної спеціальної служби транспорту України Міністерства оборони здійснити благоустрій території «Садиби Даховських»;

• Змінити статус ландшафтно-архітектурного комплексу «Садиба Даховських» з заказника на загальнодержавний парк пам’ятку садово-паркового мистецтва для здійснення відповідних робіт на його території;

• Створити робочу групу з фахівців у галузі історії України з метою доопрацювання концепції;

• Забезпечити капітальний ремонт дороги Т-24-03 Орадівка-Христинівка-Жашків-Корсунь-Шевченківський-Мошни, а також реконструкцію, капітальний, поточний середній ремонт проблемних доріг у напрямку «Садиби Даховських».

Усі учасники наради одноголосно підтримали ініціативу створення музею Історії українського війська на базі «Садиби Даховських».

«Крім того, за результатами моєї зустрічі з Віце-прем’єр-міністром України Олексієм Резніковим 8 вересня буде проведено робочу нараду в Кабінеті Міністрів України з питань створення ландшафтно-паркового музею Історії українського війська на базі «Садиби Даховських», – пише депутат. – Переконаний, що реалізація цього масштабного проєкту підвищувать рівень військово-патріотичного виховання громадян, сприятиме популяризації військової історії України та підніме імідж України на міжнародній арені».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x