У чигиринських лісорозсадниках зростає понад 900 тисяч сіянців деревних порід

У чигиринських лісорозсадниках зростає понад 900 тисяч сіянців деревних порід

Лісоутворювальні породи Чигиринського лісгоспу – сосна звичайна та дуб звичайний. Проте через зміни клімату та з метою відходу від монокультур, чигиринські лісівники вводять й інші другорядні породи ­– дуб червоний, робінію звичайну, березу повислу, ясен звичайний, гледичію колючу, аморфу кущову. Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Про необхідний запас посадматеріалу на підприємстві турбуються заздалегідь. Так, навесні цього року у лісові розсадники висіяли понад 3000 кг лісового насіння основних та супутніх порід на загальній площі 1,1 га. Нині тут зростає понад 900 тисяч штук сіянців деревних порід для заліснення відповідних лісових ділянок вже під час лісокультурної кампанії наступного року.

Сіянці сосни звичайної вирощують у лісорозсаднику Чорнявського лісництва, який є базовим для підприємства. Тут встановлена система крапельного зрошення, тож в спекотні та засушливі періоди сіянці отримують оптимальну кількість вологи.

У лісорозсаднику Трушівського лісництва зростають сіянці дуба звичайного, де також проведена система поливу. Решту порід вирощують в розсаднику Чигиринського лісництва.

Упродовж весняно-літнього періоду лісівники  проводять догляди за сіянцями – для боротьби із хворобами здійснюють хімічну обробку, а також борються із бур’янами. Увесь цей комплекс заходів сприяє оптимальному зростанню сіянців.

– Вирощування якісного посадкового матеріалу має надважливе значення у роботі лісівників, адже саме від якості вирощених сіянців залежить продуктивність майбутніх лісів. Тож ми постійно вдосконалюємо лісокультурний напрямок роботи та працюємо на високий результат, – відзначає директор Чигиринського лісгоспу Роман Фендюр.

Зокрема, чигиринські лісівники вирощують чигиринські лісівники й декоративний посадковий матеріал. У розсадниках зростає понад 10 тисяч декоративних порід: туї західні різних форм, ялівці звичайний, козацький, шаровидний, самшит вічнозелений, верба матсудана, ялина колюча та інші. Їх реалізують населенню, установам, організаціям, а також використовують для озеленення садиб лісництв.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x