На Черкащині зафіксували незаконний промисловий вилов риби

На Черкащині зафіксували незаконний промисловий вилов риби

Порушників, які здійснювали промисловий вилов риби за допомогою мисинових сіток, затримали поблизу села Москаленки Чорнобаївського району другого вересня. Рибалки використовували заборонені знаряддя для лову. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Центрального округу.

Правопорушення зафіксували працівники Управління державного нагляду у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу та поліцейські водного патруля роти обслуговування водних обʼєктів Управління патрульної поліції в Черкаській області на Кременчуцькому водосховищі.

На місце події екоінспектори викликали слідчо-оперативну групу Чорнобаївського ВП ГУНП в Черкаській області. Співробітники конфіскували сітки та човен.

Поліцейські вилучили виловлену рибу різних видів: лящ – 5 шт., судак – 97 шт., плітка – 284 шт., чехоня – 12 шт., плоскирка – 239 шт. Також правоохоронці конфіскували дві сітки з кроком вічка 35 мм., які заборонено використовувати на Кременчуцькому водосховищі. Орієнтовна сума збитків, яких завдали державі становить близько 580,5 тис. грн.

На порушників склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Грубе порушення правил рибальства). Рибу передали на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x