У Черкаському регіоні перевірили дотримання санітарних норм та протиепідемічних заходів

У Черкаському регіоні перевірили дотримання санітарних норм та протиепідемічних заходів

Фахівці Держпродспоживслужби області спільно із представниками Національної поліції провели 481 моніторингову перевірку соціально значущих об’єктів щодо дотримання санітарних норм та протиепідемічних заходів минулого тижня. Порушення виявили на 167 з них (34,7 %). Про це повідомляє ГУ Держпродслужби в Черкаській області.

Антирейтинг закладів, де зафіксували порушення, очолили перукарні та салони краси. Майже 67%  з них не дотримуються певних вимог. Більше 50% перевірених закладів непродовольчої торгівлі, громадського харчування також потрапили до цього переліку.

Нагадаємо, що найбільш характерними порушеннями є: недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для дотримання соціальної дистанції, відсутність місць для обробки рук спиртовмісними антисептиками, порушення централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту та паперових серветок.

Під час останньої перевірки особливу увагу приділили діяльності освітніх закладів в умовах карантину. З початку нового навчального року фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області провели моніторингові перевірки 24-ох закладів освіти.  Вони зафіксували 6 порушень санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил. За результатами перевірок склали два протоколи про адміністративні правопорушення (у Драбівському та Смілянському районах). Керівникам закладів відправили 6 приписів і пропозицій щодо виправлення порушень.

Загалом минулого тижня за результатами моніторингових перевірок склали 27 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства. Зокрема, керівникам підприємств та установ надіслали 166 приписів. На адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь та відомств відправили 70 інформаційно-роз’яснювальних матеріалів. Фахівці Держпродспоживслужби області ініціювали провести 14 засідань регіональної та місцевих комісій з ТЕБ та НС.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x