У Черкаському музеї презентували виставку ляльок

У Черкаському музеї презентували виставку ляльок

Відома майстриня Валентина Мірошник презентувала свої вироби у Черкаському краєзнавчому музеї. Виставка «Від традицій до сучасності» містить понад 70 ляльок-мотанок Черкаського регіону, виготовлених майстринею. Вона розпочала діяти з 7 вересня.

 

На виставці представлено більше 70 робіт, що є творчим доробком автора за 2017-2020 роки. Валентина Миколаївна демонструє високу художню майстерність виготовлення виробів, що грунтується на традиціях виготовлення ляльок-мотанок Черкаського регіону. Виставка представлена у відділі етнології Черкаського краєзнавчого музею.

 

На відкритті виставки прозвучали українські народні пісні у виконанні учня 8 класу Черкаської ЗОШ № 3 Черкаської міської ради Мар᾿яна Гушти (викладач – Качор Н.В).

 

– З лялькою-мотанкою мене поєднало життя вже в дорослому віці. Першу ляльку я створила в 2014 році. Протягом останніх років в творчому доробку з`явилося більше тисячі авторських сувенірних, ігрових, народних ляльок та ляльок з природніх матеріалів. Створення ляльки – це захоплення, яке заполонило собою весь вільний час, відволікає від буденності, заспокоює та втішає», – зазначає Валентина Миколаївна.

 

Довідково: Валентина Миколаївна Мірошник народилася 08.05.1972 року в селищі Драбово-Барятинському, що на Черкащині. Майстриня з раннього дитинства захоплювалася мистецтвом і любила малювати. Саме тому вона отримала освіту художника викладача і з 1991 року стала працювати в Драбівській дитячій школі мистецтв. Протягом творчого періоду в лялькарстві майстриня брала участь у багатьох виставках районного, обласного, Всеукраїнського та Міжнародного масштабу: в Каневі на Тарасовій горі при урочистостях, що були приурочені до перепоховання Т.Г. Шевченка; персональна виставка в Києві, в КНУКіМ; персональна виставка в Київському Будинку вчителя; персональна виставка в Черкаському обласному краєзнавчому музеї; щорічно – в Драбівському краєзнавчому музеї та багато ін.

 

Фоторепортаж із виставки можна переглянути за цим покликанням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x