У Смілянській лікарні встановили комп’ютерний томограф

У Смілянській лікарні встановили комп’ютерний томограф

Кабінет діагностики відкрили в Смілянській багатопрофільній лікарні ім. С. Бобринської. Зокрема, в лікарні встановили комп’ютерний томограф. Обладнання придбало підприємство «ЛУР», залучивши кошти урядової програми підтримки малого та середнього бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%». Партнером став «Банк Альянс». Про це повідомляє пресслужба ОДА.

За словами голови Черкаської ОДА Сергія Сергійчука, така співпраця – хороший кейс для інших районів області: коли приватне підприємство підписало угоду із комунальною установою, яке дозволило придбати дороговартісне обладнання та надавати якісні діагностичні послуги жителям.

– Це чудовий приклад державно-приватного партнерства, коли злагоджено спрацювали і державна структура, і приватна організація. Як результат – смілянам зможуть проводити комплексні дослідження на високотехнологічному обладнанні. У цілому це поліпшить ефективність населення регіону, – сказав Сергійчук.

– Комп’ютерний томограф дозволить проводити різнокомплексні дослідження у випадку онкопатологій, патологій головного мозку, ЛОР-органів, інсультах. Рання діагностика однозначно підвищить шанси пацієнтів на одужання. Додатково в закладі створили 5 робочих місць, – зазначив в.о. головного лікаря Віктор Григор’єв.

Нагадаємо, що програмою підтримки малого та середнього бізнесу «5-7-9%» черкащани користуються вже півроку. Позику можна отримати вже у 13 державних та комерційних банках України. У межах програми рефінансовано кредитів на майже 4 мільярда гривень. Видано інвестиційних кредитів і позик на поповнення оборотного капіталу на  понад мільярд гривень. Програма буде розширена для середнього бізнесу, адже зараз вона діє тільки для мікро і малих підприємств.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x