В області назвали найбільш затребувані професії

В області назвали найбільш затребувані професії

Роботодавці Черкащини проінформували обласну службу зайнятості про наявність майже 22 тис. вакансій протягом січня-серпня 2020 року. Це на 26,9% менше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомляє Черкаський обласний центр зайнятості.

Зокрема, 37,2% вакансій пропонують у сільському господарстві, 15,6% – на підприємствах та установах переробної промисловості, в оптовій та роздрібній торгівлі – 12,0% .

Найбільший попит на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, представників найпростіших професій.

У розрізі професій роботодавці пропонують працевлаштуватися: тактористам-машиністам сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водіям автотранспортних засобів, в’язальникам схемних джгутів, кабелів та шнурів,  трактористам, дорожнім робітникам, водіям  навантажувача, робітникам з обслуговування та експлуатації обладнання, токарам, операторам лінії у виробництві харчової продукції, машиністам (кочегарів) котельної.

Серед кваліфікованих робітників з інструментом є попит на слюсарів-ремонтників, швачок, електрогазозварників, бетонярів, робітників з комплексного обслуговування будинків, мулярів, оброблювачів птиці, малярів, електромонтерів.

Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг (продавці продовольчих та непродовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри).

Серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства найбільш затребувані робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, оператори машинного доїння, тваринники та птахівники.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів,  агрономів,  економістів, а також медсестер.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані: підсобні робітники, прибиральники службових та виробничих приміщень, вантажники, укладальники-пакувальники, контролери енергонагляду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x