Реконструйований корпус університету презентували в Черкасах

Реконструйований корпус університету презентували в Черкасах

Відкриття реконструйованого навчального корпусу № 4 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулося в місті 10 серпня. Про це повідомляє кореспондентка «Нової Доби».

Корпус був знищений пожежею 24 квітня 1990 року. У період з 2006 до 2009 року зробили капітальний ремонт правого крила (другий та третій поверх), а також відбудовали центральну частину (1,2,3 поверх), підвал із харчоблоком, центральну сходову клітину. Ліве ж крило корпусу не ремонтували протягом 27 років.

–У рік, що передує сторіччю університету, ми відкриваємо корпус, який на 30 років випав з університетського життя. Щиро дякую усім, хто на старті інвестиційного проєкту та під час його реалізації нас підтримав. Передусім це Міністерство освіти й науки, народний депутат Сергій Рудик та депутати-члени міжвідомчої комісії Верховної Ради і тодішній голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, і депутати Черкаської обласної ради та Черкаської міськради, які виділили кошти з обласного та міського бюджету, – зазначив в. о. ректора ЧНУ Олександр Черевко.

Минулого року перезатвердили оновлений проєкт, оскільки з’явилися нові вимоги до підготовки вчителів у зв’язку з реалізацією концепції Нової української школи. Виникла також потреба у створенні центру психологічної і фізичної реабілітації для військовослужбовців, які воювали в зоні ООС.

На фінальній частині реалізації проєкту ЧНУ ім. Б. Хмельницького підтримав народний депутат Олександр Скічко, посприявши тим, щоб на об’єкт були спрямовані кошти у повному обсязі.

— Аварійний згорілий корпус був соромом обласного центру протягом усіх 30 років. Відбудований корпус — це велика перемога. У 2020 році було декілька об’єктів, що мали відремонтувати. Але на сьогодні в нас лише один успішний кейс — і він, ЧНУ, знаходиться тут, у Черкаській області. Щоб досягти результату, ми робили все можливе, попри відверті перепони. Я не вважаю це своїм досягненням, оскільки наша робота — відстоювати інтереси свого округу. Упевнений, що нам вдасться зламати бюрократичну машину, завдяки якій у нашій державі навіть простих речей досягти важко. А я буду продовжувати відстоювати інтереси рідного міста, – зауважив Скічко.

У навчальних приміщеннях і аудиторіях відбудованого корпусу створено сучасний освітній простір, необхідний для надання якісних освітніх послуг.

Аудиторії, оснащені відповідно до сучасних вимог, відповідають європейському рівню стандартів провадження освітньої та науково-дослідницької діяльності.

— Розвиток Черкаського регіону неможливий без нових знань, які отримують у ЧНУ. Сподіваюся, що Черкаський національний щодня буде покращувати свої показники і водночас підвищувати можливості області. Бажаю процвітання ЧНУ та Черкащині в цілому, – сказав на офіційному відкритті голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Сергійчук.

Роботи з відновлення корпусу проводили в два етапи. Загальна площа реконструйованої частини становить 2089,3 квадратних метри. Проєктна потужність – 330 студентів. Проєкт забезпечує створення 25 робочих місць.

Студентка психологічного факультету ЧНУ ім. Б. Хмельницького Аня Тиха розповідає, що їй подобається навчатися в новому корпусі.

– В оновлених аудиторіях наявне сучасне обладнання. У такій атмосфері хочеться більше працювати. Усе зручно та зроблено для студентів. Тут не просто аудиторії з партами, до яких ми звикли, а кожна з них має своє призначення й обладнана відповідно до того, що там будуть проводити, – зазначила Тиха.

За словами викладачки кафедри соціальної роботи Марина Матвійчук, нові аудиторії сприятимуть кращому навчанню студентів.

—У нових аудиторіях ми будемо вивчати такі дисципліни: соціальна реклама за допомогою мультимедійних засобів, декоративно-прикладне мистецтво та соціальна реабілітація. Ми використовуємо різні креативні методики. У нас є також пісочна анімація. Таке обладнання необхідне для того, щоб соціальні працівники, які підуть на практику, а потім і на роботу, були готові до впровадження інновацій, – сказала Матвійчук.

Доцентка кафедри педагогіки і психології  Ірина Лещенко додала, що нарешті зможе використовувати нові аудиторії у підготовці фахівців.

– Кабінети затишні, комфортні та дидактично облаштовані. Я сподіваюся, що це сприятиме нам у роботі, – зазначила Лещенко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x