До впровадження Державного аграрного реєстру долучаться дві ОТГ області

До впровадження Державного аграрного реєстру долучаться дві ОТГ області

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно із Всеукраїнською асоціацією громад розпочинають активну фазу другого пілотного впровадження Державного аграрного реєстру (ДАР). Для цього залучаються об’єднані територіальні громади, обрані за результатами відкритого конкурсу. Загалом пілотний проєкт охопить 53 ОТГ у всіх областях України. Зокрема й дві – з Черкащини. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Так, у Черкаському регіоні пілотне впровадження Державного аграрного реєстру стартує з 16 вересня. У проєкті впродовж місяця братимуть участь Зорівська ОТГ (Золотоніський район) та Паланська (Уманський район) ОТГ.

Проєкт реалізують у координації з Держгеокадастром, Міністерством юстиції України та за сприяння проєкту Світового Банку й ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», а також Програми «USAID» з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

На період пілоту працівники обраних ОТГ стануть операторами ДАР і консультуватимуть фермерів з питань роботи реєстру, допомагатимуть реєструватися тим аграріям, які не мають комп’ютера або доступу до мережі Інтернет.

У цілому ж зареєструватися у ДАР онлайн вже зараз може будь-який український фермер. Участь у другому пілотному впровадженні ДАР дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність даних на землю, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x