Віталій Ільченко: «Усе це заради того, щоб побудувати країну, якою можна пишатися»

Віталій Ільченко: «Усе це заради того, щоб побудувати країну, якою можна пишатися»

Інноваційні лабораторії Інституту захисту рослин, унікальні лінії та обладнання, на яких випускають понад 150 найменувань продукції, сучасні цехи, оснащені потужним устаткуванням презентували під час прес-туру до виробничих потужностей компанії «UKRAVIT» в м.Черкаси. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства «Нова Доба».

Упродовж більше 20 років, компанія стала найбільшим українським виробником сучасних препаратів для захисту рослин, добрив з мікроелементами та засобів для знищення побутових шкідників. Сьогодні в її портфелі – понад 150 найменувань продукції. Це – найбільша кількість препаратів одного виробника на українському ринку.

За словами власника та генерального директора ГК «UKRAVIT» Віталія Ільченко, компанію заснували в 1999 році. Спочатку на підприємстві реалізовували засоби проти гризунів та домашніх шкідників. У 2004 році почали виробляти власні препарати та постачати продукцію на аграрний ринок.

– Із кожним роком компанія якісно та кількісно зростала. У 2008 році ми зареєстрували ТМ «Аптека садівника» для потреб приватного сектора та вийшли на роздрібний ринок. Компанія не обмежилася виробництвом лише ЗЗР і у 2010 році розпочала виробництво мінеральних добрив з мікроелементами ТМ «Авангард» та стимуляторів і регуляторів росту рослин. На мою думку, ці досягнення – яскравий індикатор росту та визнання від клієнтів, для потреб яких наша команда розробила найширший асортимент продукції для захисту рослин в Україні, – зауважив Ільченко.

Менеджер зв’язків із громадськістю Сергій Дудка додав, що збільшення об’ємів виробництва та розширення продуктового портфеля сприяли виходу компанії у 2012-2014 рр. на ринки Молдови та Грузії. Сьогодні експорт продукції вже покриває 6 країн у різних регіонах світу: Африки, Азія, Східна Європа, близький Схід.

Створення продукції розпочинається в лабораторіях «Інституту здоров’я рослин». У першій в Україні науковій установі здійснюють дослідження у форматі «Green Chemistry».

Як зазначив Віталій Ільченко, цей підхід передбачає дбайливе ставлення до природи, зменшення застосування шкідливих компонентів, правильну утилізацію та переробку відходів, а також використання поновлювальної сировини.

– Фахівці розробляють нові та вдосконалюють вже наявні формуляції препаратів і тестують новинки щодо відповідності міжнародним стандартам якості. Готовий продукт виробляють за допомогою сучасного обладнання на одній із 60 виробничих ліній підприємства і доставляють клієнтам у COEX-тарі власного виробництва, спеціально розробленій для пестицидів, – сказав власник «UKRAVIT».

На підприємстві працюють із альтернативними системами вирощування рослинної продукції.

– За рік в Інституті запустили аеропонні установки, ми отримали наш перший врожай без ґрунту й проводимо дослідження з апробації добрив власного виробництва, – зауважила керівниця сервісно-медичного центру «Інституту здоров’я рослин» Ірина Перехрест.

За її словами, за рік фахівці провели понад 3000 досліджень ґрунту, води, рослинного і насіннєвого матеріалу, пестицидів і готової продукції для замовників з усієї України.

– Щоб забезпечувати наших клієнтів комплексним сервісом, ми розширили спектр послуг – від оцінки окремих показників якості насіння до забезпечення супутникового моніторингу полів, – додав Віталій Ільченко.

– Із 2019 до 2020 року ми відібрали близько 6 тис. проб і здійснили понад 30 тис. досліджень ґрунту, води, насіннєвого і рослинного матеріалу, ЗЗР і добрив та готової продукції для аграріїв з усієї України. Кожен клієнт отримав фахові рекомендації від наших спеціалістів, аби максимально ефективно скористатися отриманими результатами та втілити їх на своєму полі, – сказала Перехрест.

За словами Віталія Ільченка, за цей період компанія суттєво розширила спектр досліджуваних зразків.

– Якщо раніше ми мали в арсеналі лише дослідження: ґрунту, води, рослинного матеріалу, добрив та пестицидів, то сьогодні до них додалися – зернові та зернобобові культури, корми, комбікорми, овочі, фрукти та плодоовочева продукція, мед і продукти бджільництва. Також зараз фахівці визначають домішки чистих хімічних речовин, ідентифікують та окреслюють залишки пестицидів у продукції, випробовують насіння сільськогосподарських культур, – додав Ільченко.

– Ми – єдині в Україні з такою базою найменувань щодо визначення пестицидів. Тож тепер сільгоспвиробник може до звернутися до нас на будь-якому етапі сільськогосподарського циклу й упевнитися, що всі процеси відбуваються як слід, а результат – неодмінно принесе високий прибуток, – сказав менеджер зв’язків із громадськістю Сергій Дудка.

Зараз ГК «UKRAVIT» сприяє розвитку України не лише в технологічному напрямку.

– Нині компанія підтримує соціальні програми, створює робочі місця з гідною оплатою, розвиває соціальну інфраструктуру, запроваджує програми молодіжного спорту та творчості, розвиває науку, захищає екологію навколишнього середовища, займається благодійністю та меценатством. Усе це заради того, щоб побудувати країну, якою можна пишатися, – зауважив Віталій Ільченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x