На Черкащині планують створити банк грудного молока

На Черкащині планують створити банк грудного молока

Голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук відвідав Черкаську обласну лікарню, зокрема перинатальний центр, та обласну дитячу лікарню 16 вересня. У закладах охорони здоров’я він обговорив актуальні питання про стан захворюваності дітей з президентом Асоціації неонатологів України Тетяною Знаменською. Про це йдеться в Телеграм-каналі Сергія Сергійчука.

За словами Знаменської, показник смертності новонароджених в області становить 6,58. Максимальні дані з усіх регіонів України – 6,68. Антенатальна смертність (у період від 22 тижнів до початку пологів) має 5,64, що перевищує загальноукраїнський показник.

– Ми повинні боротися за кожне дитяче життя. Банк грудного молока допоможе знизити показники дитячої смертності. У цьому аспекті йдеться не лише про передчасно народжених дітей, а й про ВІЛ-інфікованих малюків та діти із слабким імунітетом, – зазначив очільник ОДА Сергій Сергійчук.

Він додав, що в європейських країнах вже давно запровадили подібні банки.

– В Україні подібний заклад розташований в Києві, який щодня доводить ефективність своєї діяльності. Черкащани готові перейняти досвід, медики обласної лікарні згодом планують виїхати до київського центру, – зауважив Сергійчук.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x