Родини з новонародженими отримуватимуть «пакунок малюка» у грошовому еквіваленті

Родини з новонародженими отримуватимуть «пакунок малюка» у грошовому еквіваленті

П’ять тис. грн цільової грошової компенсаційної виплати отримувать сім’ї з новонародженими замість «пакунка малюка». Грошову компенсацію перераховуватимуть батькам, в яких народилась дитина (опікунам, патронатним вихователям, прийомним батькам, батькам-вихователям новонародженої дитини), на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, який відкритий в «ПриватБанку». Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Батьки (опікуни, патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі) дитини, які не отримали «пакунок малюка», мають право звернутися за грошовою компенсацією впродовж 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації лише для придбання одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю та іграшок.

Продаж товарів для породіль та дітей здійснюватимуть за спеціальною соціальною карткою. Це забезпечуватимуть заклади роздрібної торгівлі, які долучились до договору про реалізацію проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Продовольчі заклади підписали додаткову угоду з Мінсоцполітики. Зараз Міністерство розпочало зараховувати заклади торгівлі та інтернет-магазини, які приєдналися до договору.

На офіційному веб-сайті Мінсоцполітики оприлюднили алгоритм дій для закладів торгівлі та інтернет-магазинів, які виявили бажання співпрацювати в межах реалізації пілотного проєкту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x