У Черкасах просто неба співав камерний хор

У Черкасах просто неба співав камерний хор

Проєкт започаткували, щоб звернути увагу на збереження історичної спадщини.

Учора відбулася третя подія мистецького проєкту «Митці Черкащини за збереження історичної спадщини.Канон».

Такі заходи проводять, щоб наголосити на необхідності збереження важливих пам’яток архітектури міста. На цей раз об’єктом уваги стала будівля позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості». Про це повідомляють в Управлінні культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА.

За словами Віталія Масненка, доктора історичних наук, професора, ця будівля збудована за проєктом Владислава Городецького та була введена в експлуатацію 115 років тому.

 

 

– Ця будівля має не тільки великого архітектора. У неї велика історія. Вона служила як освітній центр, була палацом піонерів. Ми бачимо, в якому стані зараз перебуває споруда. Про неї треба піклуватися та зберігати. Питання не лише в грошах, а й в діях. Кажуть, що краса врятує світ, тому ця краса, яку ми бачимо, має бути збережена, – розповів Масненко.

Також біля будівлі ЦДЮТ виступив камерний хор «Канон» під керівництвом Євген Валовенко. Вони просто неба співали відомі українські пісні для привернення уваги до збереження пам’яток історії та архітектури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x