В Україні оновлюють водійські права і техпаспорт

В Україні оновлюють водійські права і техпаспорт

Нові водійські посвідчення та технічний паспорт введуть в Україні. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів на засіданні 16 вересня. Відтепер в оновлених документах з’явиться відмітка про групу крові (резус-фактор) громадянина, згода на посмертне донорство та відповідність автівки екологічним нормам. Про це повідомляє веб-портал органів виконавчої влади України.

– Ми адаптували документи відповідно до європейських вимог. Новий зразок на пластиковій картці. Він тримовний (українською, англійською, частина – французькою мовами), чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу. Відтепер на посвідченні – група крові (резус-фактор) водія. Це дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП, – зауважив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Що зміниться у водійських правах і техпаспорті:

– бланки повністю адаптовані до міжнародних вимог;

– новий зразок – на пластиковій картці;

– документ тримовний (українською, англійською, частина – французькою мовами);

– нові водійські права чинні на території всієї Європи та в більшості країнах світу;

– група крові (резус-фактор) водія на посвідченні дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у випадку ДТП;

– свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу передбачає додавання позначки про відповідність авто екологічним нормам «Євро-2» – «Євро-6» або іншому рівню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x