Туристичний маршрут «Дорога на Пруси» облаштували в Смілянському лісгоспі

Туристичний маршрут «Дорога на Пруси» облаштували в Смілянському лісгоспі

Лісівники облаштували навчально-пізнавальний, багатопрофільний, краєзнавчий маршрут місцевого значення «Дорога на Пруси» в Сунківському лісництві Смілянського лісгоспу. Відкриття туристичного шляху приурочили для Дня працівника лісу, який цьогоріч відзначають 20 вересня. Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства. 

Екопросвітницьку стежку спільно зі смілянськими лісівниками відвідав начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

– Ми продовжуємо роботу щодо розвитку лісового туризму. Новий туристичний маршрут у Сунківському лісництві – це вже одинадцята екопросвітницька стежка у лісах Черкащини. Головна мета подібних маршрутів – виховання належної поведінки людини в лісі та усвідомлення його як складної екосистеми. Їхнє призначення також полягає в тому, щоб забезпечити охочим можливість спостерігати природні об’єкти і явища, вивчати тваринний та рослинний світ, знайомитися з особливостями довкілля рідного краю, роботою лісівників, технологіями вирощування лісових насаджень, – зазначив Дзюбенко.

Директор Смілянського лісгоспу Юрій Сегеда зауважив, що туристичний маршрут є унікальним, бо ним можуть скористатися люди з інвалідністю.

– Загальна протяжність шляху становить 15 кілометрів, із них 2,5 –  інклюзивно-спортивна частина, яка облаштована стоянками та під’їздами. Уздовж дороги розмістили інформаційні стенди та цікаві стенди про життя лісу та його мешканців. Пройтися екопроствітницькою стежкою можуть усі охочі. Передбачаємо, що маршрут зацікавить школярів, адже тут можна проводити спортивні змагання, – додав Сегеда.

За словами втілювача та розробника проєкту, працівника Смілянського лісгоспу Сергія Тимофієва, маршрут промаркували відповідно до туристичних вимог.

– Цією дорогою подорожували ще здавна, адже поряд з нею розміщувалося багато стародавніх поселень. Так, уздовж маршруту нарахували 423 кургани. Низовий шлях пролягає від села Велика Яблунівка до хутора Реп`яшино, берегом річки Тенетинка (хутір Реп`яшино двічі перейменовували – у 1924 році на Петрівське, у 2019 році на Лісовий). Тож туристичний маршрут, окрім чудових краєвидів, пронизаний давньою історією, місцями сили, цікавими фактами, переказами та потужною енергетикою, – зауважив Тимофієв.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x