Олег Петренко: «Для мене підтримка спорту була і є пріоритетом»

Олег Петренко: «Для мене підтримка спорту була і є пріоритетом»

Врочисте відкриття Відкритого кубку міста Черкаси з гімнастики спортивної імені заслуженого майстра спорту України, чемпіонки світу з виконання вправ на колоді, Ірини Краснянської відбулося 18 вересня в залі Палацу спорту «Спартак» Черкаської міської ради. Почесним гостем спортивного свята виступив відомий меценат і політик Олег Петренко. Він привітав перших переможців змагань і вручив їм нагороди.


Змагання триватимуть три дні, і за цей час матимуть змогу виступити 130 учасників: 80 дівчат і 50 юнаків. Спробувати свої сили у відкритому кубку приїхали гімнасти не лише з Черкас, а й із Чернігова, Вергунів, Сміли, Кропивницького та Києва.

– У спорті я з шестирічного віку і вже майже 24 роки працюю тренером-викладачем. Тому добре знаю, яке значення мають для спортсменів подібні заходи, – відзначає директор комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак» Тетяна Бордовська. – Але ще важливішим є те, що мають змогу діяти такі заклади, як наша школа. Переконана, що тому, що ми маємо сьогодні такий великий гімнастичний комплекс, ми завдячуємо великій праці, і великому вкладу, який здійснив Олег Петренко на посаді депутата Верховної Ради. Мені здається, що за роки діяльності депутатом Верховної Ради він зробив для Черкаських спортсменів дуже багато.

Однією з найяскравіших переможниць першого дня змагань стала Аня Харченко, якій вдалося найкраще виступити в категорії: «Майстри спорту».
– Щоб чогось досягти у нашій справі, потрібно дуже багато тренуватися і багато через що переступати, – говорить юна чемпіонка. – Я займаюся гімнастикою вже 10 років. Переконана, що багато чому в житті завдячую саме спорту, адже, крім усього, він тренує характер і вчить не здаватися ні в якихось побутових ситуаціях, ні в навчанні.
Ірина Краснянська, на честь якої проходять нинішні змагання, теж вихованка черкаської ДЮСШ «Спартак». Дівчина стала чемпіонкою світу у вправі на колоді у 2006 році. Також вона брала участь у двох Олімпійських іграх 2004 та 2008 року та неодноразово ставала призером чемпіонатів Європи.
– Іра прийшла до мене в 5 років. Їй сподобалася гімнастика, а мені сподобалося з нею працювати, і отак у нас і вийшло, що вона стала чемпіонкою, – розповідає заслужений тренер з гімнастики спортивної, старший тренер-викладач ДЮСШ «Спартак» Алла Красовська. – Впевнена, що їй вдалося б набагато більше, якби вона мала таке обладнання, як мої нинішні дівчата.

– Завжди приємно нагороджувати переможців будь-яких спортивних змагань, – відзначив народний депутат Олег Петренко. – Останні шість років з початком роботи у Верховній Раді в мене на спорт, на жаль, часу не вистачає, але фізкультурою займаюсь постійно. І постійно допомагаю спортсменам, адже для мене підтримка спорту була і є пріоритетом. Досить лише згадати скільки було побудовано футбольних полів, залів для спортивної гімнастики, придбано інвентарю і так далі. Крок за кроком ми покращуємо спортивну інфраструктуру міста. Це турбота не лише про розвиток спорту високих досягнень, це ще й здоров’я наших черкаських дітей. Тому якщо в мене буде можливість знову на рівні влади робити щось корисне для розвитку спортивної інфраструктури, то, безперечно, я як завжди із задоволенням буду це робити.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x