Прокуратура виявила порушення у роботі патрульної поліції

Прокуратура виявила порушення у роботі патрульної поліції

Прокуратура області провела перевірку додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення та іншого чинного законодавства про адміністративні правопорушення при доставлені, адміністративному затриманні та триманні осіб, складанні стосовно них протоколів про адміністративні правопорушення, застосуванні в адміністративному порядку інших заходів, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян в Управлінні патрульної поліції у місті Черкаси. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Установлено, що інспекторами патрульної поліції під час адміністративного затримання порушуються вимоги ст.ст. 261, 263, 264, 268 КУпАП, ст.ст. 13, 14, 27 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах поліції, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 06.11.2015 № 1376.

З метою усунення виявлених порушень у діяльності інспекторів патрульної поліції прокуратурою області на адресу начальника Управління патрульної поліції у місті Черкаси внесено акт прокурорського реагування, за наслідками розгляду якого 8 інспекторів патрульної поліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x