В Україні збільшують мінімальну заробітну плату

В Україні збільшують мінімальну заробітну плату

Держава в умовах ринкової економіки не може встановлювати ціни на продукти харчування, але збільшує мінімальну зарплату, щоб у громадян зросли доходи. Про це зазначив президент Володимир Зеленський під час пресбрифінгу в Тернопільській області, йдеться в повідомленні на сайті Офісу президента.

Глава держави зазначив, що деякі експерти розповідають, буцімто збільшення мінімальної зарплати є великою помилкою.

– Звичайні люди та платники  податків, які живуть в Україні – радіють.  Що стосується мінімальної зарплати, то п’ять тисяч – це нічого. Ми збільшили, на скільки змогли, з першого вересня. Із першого січня вона буде 6 тисяч, а з першого липня чи серпня – 6,5 тис. грн, – зауважив Зеленський.

За його словами, українці відчують збільшення рівня мінімальної зарплати, оскільки від неї індексуються посадові оклади бюджетників.

– Багато чинників впливає на вартість продуктів: погодні умови, обсяг урожаю, баланс експорту та імпорту, курс валюти тощо. Нині в нас ринкова економіка, тому держава не може «ламати» ціни та підприємства, – пояснив президент.

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» на позачерговій сесії 25 серпня 2020 року. Згідно з документом мінімальна зарплата становитиме п’ять тисяч.

Верховна Рада ухвалила президентський законопроєкт №3963 «Про внесення змін до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2020 рік», який передбачає, зокрема, збільшення мінімальної зарплати до п’яти тисяч гривень з 1 вересня 2020 року.

Завдяки збільшенню мінімальної зарплати у 2020 році близько 1,7 млрд грн додатково отримає Пенсійний фонд і ще 1,2 млрд грн податку на доходи фізосіб розподілять між місцевими бюджетами і держбюджетом, зазначили у Мінфіні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x