В області опалювальний сезон розпочнуть вчасно

В області опалювальний сезон розпочнуть вчасно

Опалювальний сезон планують розпочати в області вчасно відповідно до погодних показників. Однак підготовку до його старту на Черкащині здійснювали заздалегідь. Про готовність до початку опалювального сезону 2020-2021 поінформував голова ОДА Сергій Сергійчук у своєму Телеграм-каналі.

– Перевіряємо підприємства паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єкти соціальної сфери області до початку роботи в опалювальному сезоні. Це майже півтори сотні котелень, понад 3,7 тисяч житлових будинків, більше півтисячі шкіл та понад 400 дитячих садків, 785 закладів охорони здоров’я. Завершуємо останній етап гідравлічних випробувань теплових мереж, – зауважив Сергійчук.

За його словами, нині середній рівень підготовки підприємств області – 92 %, середній показник на цей час по Україні – 90%. Теплогенерувальні підприємства області забезпечені твердим паливом на 82 %. У запасах – 1940 тонн палива. Запаси вугілля на Черкаській ТЕЦ – 30 тисяч тонн. Договори для подальшого постачання вугілля також уклали.

– Важливим є питання розрахунків за спожите тепло. За рейтингом НАК «Нафтогаз України», область посідає 6-те місце серед областей з найнижчою заборгованістю по Україні. Окремо зупинюся на «смілянському» питанні. Це було одне із першочергових завдань. 26 сесій поспіль депутатами не ухвалювалося рішення про фінансування. Проплати боргів відбулися, зриву опалювального сезону у Смілі вдалося запобігти. Питання підготовки до безпроблемного старту опалювального сезону на постійному контролі, – зазначив очільник ОДА.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x