Новий предмет для старшокласників введуть цієї осені

Новий предмет для старшокласників введуть цієї осені

Міністерство цифрової трансформації України планує впровадити шкільний навчальний предмет про підприємництво, який буде орієнтований на учнів старших класів. Про це поінформувала заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан на прес-конференції в Києві.

За її словами, найближчими роками Мінцифри планує відкрити центри підтримки підприємництва «Дія.Бізнес»

– Ми плануємо запустити цього року факультативний предмет про підприємництво для школярів 10-11 класів. Я сподіваюся, що наприкінці цієї осені ми зможемо це зробити. Цього року також прагнемо втілити ще кілька проєктів. Наступні задуми плануємо реалізувати в Миколаєві і Черкасах. Ще десяток центрів перебувають у розробці. Ми хочемо покрити практично всі міста подібними осередками, – зауважила Іонан.

У серпні Міністерство цифрової трансформації заявило про плани ввести в українських університетах курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами» в межах проєкту «Підприємницький університет».

Також Міністерство освіти та науки розробило проєкт Національної стратегії розвитку інклюзивної освіти на 2020-2030 роки та план заходів щодо її реалізації. Станом на вересень 2020 року, відкрили 633 інклюзивно-ресурсних центри, а минулого навчального року в 35,14% шкіл були інклюзивні класи.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x