Спеціальний автомобіль придбали для інклюзивно-ресурсного центру

Спеціальний автомобіль придбали для інклюзивно-ресурсного центру

Презентація спеціального автомобіля для мобільного інклюзивно-ресурсного центру відбулася в Черкасах 24 вересня. Захід приурочений до Міжнародного тижня інклюзивної освіти, який триватиме з 29 вересня до 5 жовтня. Про це повідомляє офіційний портал Черкаської міської ради.

У презентації взяли участь заступник міського голови Ігор Волошин, депутати Черкаської міської ради Юрій Тренкін та Роман Діскант, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов, директорка «Інклюзивно-ресурсний центр» Світлана Скляр.

Керівниця інклюзивного центру розповіла, що автомобіль спеціального призначення допомагатиме проводити комплексну оцінку розвитку дітей, які не можуть завітати до ІРЦ. А також дає можливість проводити корекційно-розвиткові заняття на виїзді.

– Мобільний ІРЦ придбали за спільні кошти державного і міського бюджетів. В автівці є все необхідне для роботи з дітками з особливими освітніми потребами. Зокрема, салон обігрівається, там є шафи, де зберігається спеціальне приладдя, місце, де можна закріпити інвалідний візок, місце для роботи педагога та робочий стіл. Також авто обладнане спеціальним підйомником, – зазначила Світлана Cкляр.

Голова бюджетної комісії Юрій Тренкін запевнив, що під час нинішньої каденції депутатів фінансування цього напрямку було пріоритетним. Так триватиме й надалі.

– Нині киплять будівельні роботи і в самому приміщенні інклюзивно-ресурсного центру. Тому що Черкаська міська рада сприяє тому, щоб були створені належні умови для обслуговування і роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби, – зауважив Сергій Воронов.

Минулоріч на обліку в Інклюзивно-ресурсному центрі перебувало близько тисячі дітей з особливими освітніми потребами. Цьогоріч до загальної кількості долучилися ще 200 таких дітей.

– Нині відбувається певна революція в інклюзивній освіті, не лише в законодавчій і матеріальній частині, а й у свідомості людей. Адже в радянські часи таких діток ховали, робили вигляд, що їх не існує. А тепер вони стають повноцінними членами суспільства. Найбільшу роль у цьому питанні відіграє самовіддана праця педагогів, – зазначив заступник міського голови Ігор Волошин.

Із нагоди проведення Міжнародного тижня інклюзивної освіти він нагородив міськими відзнаками фахівців комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Черкаської міської ради. За багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток спеціальної та інклюзивної освіти міста подяку міського голови та медаль «За сумлінну працю» отримали Ірина Молчанова, вчитель-дефектолог (олігофренопедагога). Подякою та цінним подарунком міського голови відзначили практичного психолога закладу Віталіну Міщенко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x