Прості способи позбутися головного болю

Прості способи позбутися головного болю

Постійні стреси, проблеми на роботі, турботи вдома… Часто таке психоемоційне навантаження стає причиною головного болю. Перш ніж приймати знеболювальні препарати, спробуйте такі способи лікування.
Щоб позбутися від болю, для початку необхідно розслабитися і зняти напругу. Для цього є кілька простих методів.

Метод 1
Якщо біль застав вас на роботі і немає можливості лягти і відпочити, виконайте вправу на розслаблення. Відкиньтеся на спинку стільця, заплющіть очі. Уявіть, що ви на березі океану. Шум хвиль, тепла вода… У тілі і голові з\’являється відчуття легкості. Маленькими ковтками випийте склянку теплої води.

Метод 2
Зробіть масаж. Якщо відчуваєте дискомфорт у потилиці та шиї, полегшити стан може допомогти масаж зони біля комірця. Помасажуйте пальцями м\’язи шиї, плечей. Це допоможе зняти спазм із перевтомлених м\’язів і поліпшить відтік крові від голови.

Метод 3
Щоб зняти м\’язовий спазм, масажуйте голову легкими круговими рухами так, ніби миєте голову. Підключіть і гімнастику для обличчя. Мімічні вправи добре знімають напругу лицьових м\’язів. Ось кілька простих вправ: повільно піднімайте і опускайте брови; заплющте очі і обертайте очними яблуками; з відкритим ротом рухайте щелепою вправо і вліво; спробуйте покривлятися перед дзеркалом – це, до того ж, допоможе заспокоїти нерви.

Метод 4
Часто голова починає боліти від нестачі свіжого повітря, особливо в опалювальний сезон, коли у приміщеннях намагаються якомога рідше відчиняти вікна, щоб зберегти тепло. Намагайся регулярно провітрювати кімнату. Якщо, наприклад, в офісі немає можливості відчиняти вікна, тоді знаходьте можливість кілька разів на день виходити на вулицю або на балкон. Тільки не куріть! Нікотин лише погіршить ситуацію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x