Майже 1,2 тисячі черкащан лікуються від COVID-19

Майже 1,2 тисячі черкащан лікуються від COVID-19

Пресбрифінг щодо епідеміологічної ситуації в області відбувся в Черкаській обласній державній адміністрації 24 вересня. Майже 1,2 тисячі черкащан нині лікуються від коронавірусної інфекції, з них – 174 особи потребують допомоги медиків на стаціонарі. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Як зауважив заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Найдан, нині лікарні першої хвилі забезпечені усім необхідним: засобами індивідуального захисту, медикаментами й обладнанням.

Загалом, за його словами, заповненість ліжок у лікарнях першої хвилі становить майже 66%. Зважаючи на це, до тих лікарень, які нині приймають пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19: Черкаська інфекційна, Черкаська обласна, Уманська міська, Черкаська ЦРЛ, Шполянська, Маньківська, Золотоніська та Корсунь-Шевченківська районні лікарні, додали ще Канівську центральну районну.

– Зараз 1177 жителів області отримують лікування від коронавірусної інфекції, з них 1003 особи лікуються амбулаторно, 174 – на стаціонарі. Ще 15 осіб – з підозрою. На рівні області ми постійно аналізуємо завантаженість ліжок, і, враховуючи, що вона останнім часом зростає, то розширюємо мережу. Якщо й надалі показники збільшуватиметься протягом 5 днів, то після Канівської ЦРЛ додаватимемо ще лікарні. Скоріш за все це буде перша міська лікарня. Водночас зараз всі медзаклади забезпечені ЗІЗами, медпрепаратами, обладнанням, – додав Найдан.

За словами головної санітарно-епідеміологічної лікарки області Людмили Кравченко, щодня фахівці здійснюють 1000-1100 тестувань ПЛР та 50 ІФА.

– Загалом протягом останнього тижня маємо 94 тестування на 100 тис. населення. Показник захворюваності упродовж 14 дні складає 94,3 нових випадки на 100 тис населення, що вдвічі перевищує базовий рівень. Нині призупинили навчальний процес у 116 класах. Тут захворіло 67 учнів та 41 – працівників закладів освіти. Продовжуємо епідобстеження контактних осіб, яких загалом уже провели понад 10 тисяч, – зазначила Кравченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x