Три лауреати отримали краєзнавчу премію імені Михайла Максимовича (ФОТО)

Три лауреати отримали краєзнавчу премію імені Михайла Максимовича (ФОТО)

Відбулося вручення обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича. Нагородження відбулось вчора, поблизу села Богуславець. Про це повідомляє Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА.

Для цієї події обрали символічне місце – знак, де раніше стояв будинок видатного українського науковця.

Цьогоріч три лауреата отримали премії:
Козоріз Віктор Петрович – за книгу «Драбів і Драбівщина. Нариси з історії рідного краю».

У книзі, присвяченій 330-й річниці Драбова, розкриваються віхи історії одного з регіонів України – Драбівщини, яка умовно окреслюється адміністративними межами сучасного Драбівського району Черкаської області.

В історико-документальних нарисах висвітлюються найголовніші події, життя і діяльність відомих людей, показується самобутність господарства і культури краю. Історична реконструкція спирається на опрацьовані автором матеріали архівних, бібліотечних та музейних фондів, публікацій газетної та журнальної періодики, спогади очевидців.

Поліщук Володимир Трохимович – за підбірку із 7 книг, виданих ним в останні п’ять років: «Мій Михайло Максимович», «Мій Василь Доманицький», «Мій Павло Филипович», «Мій Тодось Осьмачка», «Шевченківські студії», «Слово до високих літ», «Майже столітня історія… Кафедра української літератури в Черкасах».

У номінації «За особливий внесок у розвиток музеїв, що функціонують та перебувають у віданні підприємств, установ та організацій»:
Музейний комплекс історії рідного краю Тернівського ліцею Тернівської сільської ради Смілянського району (керівник закладу – Шулежко Анатолій Васильович).

Музейний комплекс об’єднує тематичні музеї і музейні кімнати, метою яких є цілеспрямований збір, збереження та демонстрація експонатів матеріальної та духовної культури рідного краю. Експозиція музейного комплексу широко використовується в освітньо-виховному процесі ліцею та просвітницькій роботі серед жителів Тернівської об’єднаної територіальної громади, сприяє національно-патріотичному вихованню молодого покоління.

Усі лауреати отримали грошову винагороду у розмірі 15 тисяч гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x