У Черкасах посереднику в хабарництві оголосили про підозру

У Черкасах посереднику в хабарництві оголосили про підозру

Прокуратура Черкаської області продовжує викривати осіб, пов’язаних із вимаганням й отриманням службовими особами Черкасирибохорони неправомірної вигоди від місцевих рибалок за сприяння у здійсненні ними вилову риби. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Так, 5 грудня слідчим відділом прокуратури області складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, жителю м. Черкаси – посереднику у вимаганні і отриманні 23 листопада службовими особами Черкасирибохорони хабара в сумі 5 тисяч доларів США за нескладання матеріалів про адміністративне правопорушення, повернення засобів лову та подальше сприяння у здійсненні вилову риби місцевими рибалками.

На цей час правоохоронними органами області вживаються заходи щодо розшуку вказаної особи у зв’язку з ухиленням її від кримінальної відповідальності.

Крім того, до суду скеровано клопотання про надання дозволу на затримання підозрюваного та доставку до суду для вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як раніше повідомлялося, двом державним інспекторам відділу охорони біоресурсів Черкаської рибохорони, які у змові між собою вимагали від місцевих рибалок неправомірну вигоду у значному розмірі, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування триває, слідством перевіряється причетність інших службових осіб Черкасирибохорони до вчинення вказаного злочину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x