Черкаські рятувальники долучилися до донорства

Черкаські рятувальники долучилися до донорства

Рятувальники Управління ДСНС України в Черкаській області здали кров у межах благодійної акції. Охочі взяли участь в донації в Черкаському обласному центрі служби крові 28 вересня. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства «Нова Доба».

Лейтенант Управління ДСНС у Черкаській області, Ігор Чмих зазначив, що здає кров не вперше.

– Під час навчання в інституті я теж брав участь у подібних акціях. На мою думку, донорством займаються благородні люди. Це справді хороший вчинок не лише, аби врятувати життя постражалих унаслідок надзвичайної ситуації, а й щоб допомогти хворим, які цього потребують. У цій процедурі немає нічого страшного. Головне – дотримуватися дієти перед донацією, – зауважив Чмих.

За словами керівника Черкаського обласного центру служби крові Ярослава Березаня, дата донації крові та плазми приурочена до Дня рятувальника.

– Благодійні акції відбуваються декілька разів на місяць. Наприклад, минулого тижня здавали крові працівники патрульної поліції. Так, служби періодично змінюють одна одну. У цей спосіб працівники ДСНС демонструють, що вони рятують життя не лише у професійному плані, а й під час здачі крові та плазми тим, хто цього потребує. Зазвичай працівники відповідних структур беруть участь у процесі донації групами від 10 до 20 осіб, – сказав Березань.

Він додав, що через карантинні обмеження потреба людей в елементах крові трохи зменшилися, але зараз є значний попит на негативні резуси.

– Кров – необхідний елемент для життя військових та здоров’я громадян загалом. Участь в донації – вагомий крок, бо багато людей потребують саме цієї допомоги. Я здаю кров уже близько п’яти разів. Вважаю, що це охоплює поняття «рятувати» не лише у професійному плані, а й стосується усіх випадків, коли здоров’я людини перебуває у небезпеці, – зазначив фахівець відділення персоналу ДПРЗ, старший лейтенант Ярослав Данилюк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x