У черкаському нічному клубі тренувалися рятувальники

У черкаському нічному клубі тренувалися рятувальники

Позапланове навчання відбулося днями в одному із нічних клубів Черкас 8 грудня. За задумом відділу реагування Управління ДСНС, надзвичайникам це допоможе вивчити планування об’єкту, а також відповісти на ряд професійних питань, пов’язаних із тактикою проведення розвідки та бойових дій всередині закладу на випадок пожежі. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Не залишилися поза увагою під час навчань і дії адміністрації та обслуговуючого персоналу, адже саме від їхніх правильних дій у перші хвилини, залежить не лише сума збитків, а й рівень загрози іншим людям. Реагуючи на поставлені завдання, чергова зміна закладу повідомила рятувальну службу про подію та провела швидку евакуацію людей.

Пожежно-рятувальні підрозділи Черкаського гарнізону відпрацювали схеми водозабезпечення та визначення вирішальних напрямків для боротьби із вогнем. У свою чергу, штаб пожежогасіння провів тренування ланок газодимозахисної служби, які повинні першими увійти всередину задимленого приміщення. Перед фахівцями, які працювали у апаратах на стиснутому повітрі, були поставлені завдання розвідки, відпрацювання тактики пошуку потерпілих та порятунку постраждалих внаслідок пожежі.

Важливе значення мало інформування та залучення служб взаємодії системи цивільного захисту міста, перевірка дій обслуговуючого персоналу клубу під час нештатних ситуацій.

Загалом до навчань були залучені 4 одиниці пожежної та спеціальної техніки, а також 20 рятувальників.

Начальник 2-го державного пожежно-рятувального загону Олександр Сіпко: «Проведення подібних навчань сприяє не лише підвищенню рівня професійної майстерності особового складу, а й змушує керівників об’єктів з масовим перебуванням людей звернути увагу на усунення наявних порушень правил пожежної безпеки та дотримання питань безпеки персоналу та гостей закладів».

Довідково: останнім часом у різних країнах світу збільшилася кількість пожеж у розважальних закладах. Специфіка розвитку та ліквідації пожеж на таких об’єктах надзвичайно залежить від складного планування, великої кількості відвідувачів, їх скупченості на невеликій площині, а відтак фактично неминучій паніці, яка поширюється навіть швидше за вогонь. Ці фактори, зазвичай і приводять до трагедій серед відвідувачів та обслуговуючого персоналу під час пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей. На жаль, такі пожежі виникають і в нашій державі.
Серед нещодавніх та найбільш резонансних є пожежа, що виникла 27 листопада у одному із розважальних центрів Львова. Велика кількість порушень та неправильних дій обслуговуючого персоналу призвели до того, що 25 людей, які в цей час перебували всередині закладу, дістали опіки, травми кінцівок та різані рани. Ще близько 300 осіб були евакуйовані рятувальниками. Причиною пожежі у нічному клубі стало проведення «fire show», яке передбачає використання відкритого вогню. Чому адміністрація закладу не відмовилася від проведення цього шоу, з͗ясує слідство, а тим часом з метою попередження травмування та загибелі людей, недопущення виникнення надзвичайних подій такого характеру, рятувальники спільно із адміністрацією розважальних об’єктів з масовим перебуванням людей проводять спеціальні тактико-спеціальні навчання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x