На Черкащині передали в оренду 20 водних об’єктів

На Черкащині передали в оренду 20 водних об’єктів

Засідання Комісії щодо надання в оренду водних об’єктів, які розташовані в межах міст обласного значення та за умовними лініями населених пунктів обговорили в Черкаській обласній державній адміністрації. Присутні також порушили питання природних та штучних елементів довкілля, які не зараховані до складу певного району. Нарада відбулася під головуванням заступника очільника області Романа Карманніка. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Під час засідання фахівці розглянули 20 справ. Зокрема обговорили клопотання з Городищенського, Жашківського, Маньківського, Монастирищенського, Тальнівського, Чигиринського, Чорнобаївського та Шполянського районів.

Загалом в області триває робота щодо ухвалення рішень для передання  в оренду водних об’єктів, адже це можливість орендарям самостійно здійснювати господарську діяльність, а місцевим громадам – отримувати відповідну плату. Для будь якого населеного пункту – це позитивні наслідки, бо на території чи поза межами буде упорядкована і охайна водойма. Тому саме місцеві громади зацікавлені в тому, щоб тут був дбайливий господар-орендар, а водойма перебувала у належному  екологічному  стані.

Усім керівникам територіальних громад і головам сільських рад скерували листи (на підставі рішення Комісії) для встановлення обґрунтованої вартості орендної плати (від 3 до 12 відсотків) за земельні ділянки водного фонду в адміністративних межах за межами населених пунктів. Згодом спеціалісти повторно звертатимуться до органів місцевого самоврядування.

За результатами роботи на основі рішень, ухвалених  Комісією відповідно до нормативно-правових актів, надходження до місцевих бюджетів за орендну земель водного фонду збільшаться більш ніж в  три рази.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x