Черкаський міськвиконком погодив проект бюджету на наступний рік

Черкаський міськвиконком погодив проект бюджету на наступний рік

Проект міського бюджету на наступний рік сьогодні розглянули та погодили члени виконавчого комітету Черкаської міської ради. Наступним кроком стане опрацювання проекту головного фінансового документу Черкас у депутатських комісіях. Після чого – він виноситиметься на затвердження сесії Черкаської міської ради. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧМР.

Під час презентації проекту міського бюджету на 2017 рік директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган розповіла, що зазначений документ, починаючи з 21 листопада, розміщений у вільному доступі на сайтах Черкаської міської ради, а також – департаменту фінансової політики Черкаської міської ради. Так що ознайомитись з ним може кожен охочий.

Наталія Джуган розповіла, що обсяги міської казни на наступний рік сягатиме близько 2,5 мільярда гривень. Проте для забезпечення необхідним резервом усі галузі, необхідно аби профільні департаменти здійснили заходи з оптимізації коштів. Адже на сьогодні існує незабезпеченість фінансами по департаменту охорони здоров’я на 29 мільйонів гривень та 43 мільйони гривень бракує департаменту освіти та гуманітарної політики.

До того ж, зростає кількість делегованих повноважень, які держава передає на органи місцевого самоврядування. Як-то: утримання закладів професійно-технічної освіти, розташованих у Черкасах, пільговий проїзд в електротранспорті тощо. Якщо раніше відповідні витрати компенсувала держава, то нині це все лягає насамперед на плечі місцевого бюджету.

Секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький розповів, що міський голова Анатолій Бондаренко вже звернувся з відповідним листом до керівництва обласної державної адміністрації та обласної ради, аби витрати на навчання у черкаських закладах професійно-технічного спрямування студентів з інших населених пунктів покривались з обласного бюджету. Йдеться про майже 34 мільйона гривень.

– Це не останній варіант проекту бюджету на 2017 рік. На початок року ми матимемо обсяги залишків коштів міської казни, згідно з якими будуть внесені відповідні зміни у головний фінансовий документ Черкас. Проте, дотримуючись норм Бюджетного Кодексу, ми до 25 грудня повинні затвердити бюджет міста на 2017 рік, не залежно від того, чи буде ухвалений на той момент бюджет країни, – пояснила Наталія Володимирівна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x