На Черкащині почалася природоохоронна акція «Новорічна ялинка – 2017»

На Черкащині почалася природоохоронна акція «Новорічна ялинка – 2017»

Із метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень у період підготовки до Нового 2017 року наказом Державної екологічної інспекції України передбачено проведення ряду заходів державного нагляду (контролю), спрямованих на охорону лісів від незаконних рубок та дотриманням вимог законодавства при реалізації новорічних ялинок у місцях продажу. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Згідно цього наказу, Державною екологічною інспекцією у Черкаській області розроблено комплексні заходи та створено робочі групи, до складу яких включено державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, представників органів внутрішніх справ, громадських організацій та засобів масової інформації за їхньою згодою.

Передбачається проведення профілактичних заходів, перевірок здійснення лісовою охороною заходів щодо охорони хвойних насаджень від самовільних рубок, у першу чергу селекційних плантацій та ділянок особливо цінних і інтродукованих хвойних порід, а також лісових масивів, які примикають до населених пунктів, автодоріг, залізниць та особливо на територіях об\’єктів природно-заповідного фонду.

Нагадуємо: відповідно до статті 65 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» та Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» за самовільну порубку хвойних дерев передбачено адміністративні стягнення у вигляді штрафу на громадян в розмірі від 85 до 170 гривень, а на посадових осіб від 119 до 204 гривень.

Одночасно за кожне самовільно зрізане дерево будуть нараховані збитки, розмір яких залежить від діаметра пня зрізаного дерева (мінімальна сума 118 гривень 44 копійки), за самовільну порубку хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні розмір шкоди обчислюється за таксою, збільшеною у 3 рази.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x