В області активізуватимуть перевірки нелегальних перевізників

В області активізуватимуть перевірки нелегальних перевізників

Координаційна нарада відбулася в Черкаській обласній державній адміністрації 30 вересня. Фахівці обговорили питання виведення нелегалів з ринку пасажирських перевезень. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Очільник області Сергій Сергійчук дав доручення розробити декадний план перевірок перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення без відповідних дозвільних документів, та організувати їхнє проведення профільним структурам.

Нині на Черкащині функціонує понад 500 маршрутів, на яких залучені 1,5 тисячі автобусів. Їх обслуговують 25 підприємств та 60 приватних організацій. Утім через запровадження карантинних обмежень призупинили діяльність. За цей час цю функцію на ринку перевезень виконували нелегальні перевізники, які не мають відповідних ліцензій.

Щоб вирішити це питання, в області діє відповідна комісія облдержадміністрації. За результатами її роботи, спеціалісти провели низку рейдових перевірок. У них брали участь всі профільні структури області. Зокрема, представники Головних управлінь Національної поліції та Державної податкової служби України, управлінь Держпраці, Укртрансбезпеки та Патрульної поліції Департаменту патрульної поліції.

Однак з липня ці перевірки призупинили. Відновити їхню роботу дав завдання голова ОДА Сергій Сергійчук.

– Сьогодні ми не фіксуємо позитивну динаміку щодо вирішення цього питання. Про це засвідчують численні звернення від підприємств автомобільного транспорту, Черкаської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства, а також громадських організацій, які опікуються безпекою дорожнього руху.

За його словами, ця проблема актуальна не лише для нашої області, а і загалом в Україні. Він запропонував надати свої пропозиції щодо ефективної спільної роботи всіх зацікавлених органів виконавчої влади в області.

– Очікую від управління Укртрансбезпеки області розроблений декадний графік проведення спільних рейдових перевірок із залученням представників райдержадміністрацій чи ОДА, якщо йдеться про Черкаси чи район, – зазначив Сергійчук.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x