На Черкащині утримається осіння, із літнім характером погода

На Черкащині утримається осіння, із літнім характером погода

На цьому тижні в області утримається тепла для осені погода.  Буде переважно сонячно та без опадів, лише вночі та вранці можливі тумани. Прогнозують посиленні південні вітри, які несуть аномальне тепло із Середземномор’я. Температура вночі 9-14º, вдень 17-21º, інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Лише в окремі дні з наближенням атмосферних фронтів західного циклону, можливі дощі, місцями з грозами. Така осіння з літнім характером погода збережеться до середини наступного тижня.

Загалом метеорологічна осінь із переходом середньодобової температури через +15º настала ще не у всіх районах Черкащини, але її астрономічні та фенологічні ознаки з кожним днем все яскравіші. Так, тривалість світлового дня на цю дату вже становить 11 год. 20 хв, а у зелені листвяних дерев з’явилися жовті відтінки.

«Рання осінь» за кліматом триває до середини жовтня. В останні 20 років в цей період середньодобова температура знижувалася з +12 до 8º. Середній максимум температури в денні години становив 14-19º, хоча в окремі роки він досягав 24-28º (як в 2001,11,12,19 роках). Середній мінімум у нічні години становив 3-6º тепла, але в окремі роки в цей період було до 4-9º морозу (як в 2014,15,17 роках).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x