Справу про службову недбалість у театрі передали до суду

Прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно службових осіб Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Черкаської обласної ради, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 1 липня 2015 року у приміщенні закладу виникла пожежа, внаслідок якої будівля та матеріальні цінності зазнали значних пошкоджень на загальну суму більш як 5 мільйонів гривень.

Під час досудового розслідування встановлено, що будучи відповідальними за пожежну безпеку та утримання й експлуатацію технічних засобів протипожежного захисту, службові особи Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Черкаської обласної ради не вжили заходів із забезпечення працездатності системи внутрішнього пожежогасіння, що стало причиною поширення пожежі. Неналежне виконання вказаними особами своїх обов’язків призвело до настання тяжких наслідків.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 367 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x