Як живе черкащанка, яка просто так отримує щомісяця 8 тисяч гривень

Як живе черкащанка, яка просто так отримує щомісяця 8 тисяч гривень

Одні називають її новим кумиром, інші – халявницею. Черкаське село Гельмязів ось уже місяць лихоманить від економічного дива, яке зробила там ТСН. Жителька села самотня мати Оксана Юрченко стала першою українкою, яка в рамках експерименту отримує безумовний базовий дохід –  8 тисяч гривень щомісяця. Гроші задарма змінили життя усього села.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

О 12 дня в селі Гельмязів на Черкащині на вулицях порожньо. Життя кипить тільки в центрі. Тут  і досі не можуть прийти до тями – як це гроші за просто так.

Із березня самотня мати Оксана Юрченко отримує 8 тисяч гривень щомісяця. Від інвестора. Який за свій вклад не хоче абсолютно нічого.

Мета експерименту – подивитися, як дармові гроші здатні змінити життя. Серед багатьох претендентів обрали саме Оксану, бо мала мрію – кондитерський цех.

Усю весну та літо жінка працювала, не покладаючи рук. Переробила старий сарай на кондитерський цех і почала продавати власну випічку на базарі.

На новій кухні кипить робота – одразу три торти на замовлення, і ще – здоба на базар. Каже, що вже стала місцевою зіркою. І пліткують про неї – відповідно. В очі Оксані говорять тільки хороше. А от позаочі…всяке.

У селі досі сперечаються, чи справедливо, що обрали саме Оксану – є й нужденніші . Он у людей по пятеро дітей. Є ті, хто Оксанину кандидатуру схвалює.

Одностайні односельці у тому, що економічне диво, створене ТСН у Гельмязеві – надихає.

“Цей проект наразі допомагає не тільки Оксані, а й моїй дочці. Вона бачить, як це все робиться,  як можна заробити ці кошти і вона вже думає”, – говорить сусідка жінки.

Для дівчинки, яку Оксана взяла в помічниці – вона взагалі гуру бізнесу і кумир. Сама ж Оксана ж зупинятися не збирається. Мріє про власне кафе або лоток в магазині.

Представники місцевої влади второпали: чим більше таких як Оксана – краще селу.

“Ми будемо Їй сприяти, щоб збільшувалися доходи до сільського бюджету”, – говорять вони.

Їй ще треба освоїти не один новий кулінарний рецепт, але рецепт свого солодкого життя вона вже точно знає – це тяжка праця, наполегливість і ніколи не падати духом.

Експеримент триватиме до березня 2021 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x