В області найбільше подешевшали фрукти, м’ясо птиці й свинина

В області найбільше подешевшали фрукти, м’ясо птиці й свинина

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у листопаді 2016 р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 101,9%.

На споживчому ринку в листопаді ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,5%. На 9,7–1,3% підвищилися ціни на масло, молоко, сметану, овочі, сири, кисломолочну продукцію, яйця, сало, цукор, продукти переробки зернових, яловичину. Водночас на 6–1,5% подешевшали фрукти, маргарин, м’ясо птиці, свинина. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,5%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,9%, алкогольні напої – на 0,6%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 4,5% відбулося головним чином за рахунок подорожчання опалення на 20,2%, квартирної плати – на 13,2%, а також підвищення тарифів на каналізацію на 4% та водопостачання – на 3,2%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,4%, що спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання, та амбулаторних послуг (на 0,5%).
Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 1,4%, насамперед через подорожчання автомобілів на 4,2%, палива та мастил – на 1,6%.
Зростання цін на різні товари та послуги на 1,2% пов’язано переважно з подорожчанням товарів для особистого догляду на 2%.
Послуги ресторанів та готелів стали дорожчими на 0,6%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x