Фахівці управління культури та голови ОТГ написали «сценарій» роботи

Фахівці управління культури та голови ОТГ написали «сценарій» роботи

Семінар-нарада «Культура в об’єднаних територіальних громадах та сценарій для управління культури області» відбувся 8 жовтня в Черкаській ОДА. У заході взяли участь очільники об’єднаних територіальних громад області. Про це повідомляє пресслужба управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА.

Під час зустрічі обговорили зміни, які сталися в культурному житті громад. Очільники зазначили, що подбали про залучення коштів з метою збереження будинків культури, створення умов для бібліотек. У їхньому активі десятки виграних ґрантових конкурсів, завдяки яким доповнені бібліотечні фонди, створені сучасні громадські простори, запроваджені нові форми роботи.

Як повідомляють організатори заходу, працівники культури ОТГ є постійними учасниками навчальних заходів, які спонукають до інновацій, до кращого розуміння потреб участі в культурному житті різних груп населення та допомагають обміну досвідом з колегами з усієї України.

Під час зустрічі голови громад висловили пропозиції щодо пріоритетних завдань обласного управління культури та охорони культурної спадщини в умовах децентралізації. Насамперед, вони наполягають на комунікації фахівців управління з ОТГ. Великою проблемою для закладів культури в громадах є кадрова забезпеченість. Є великі потреби у керівниках гуртків та самодіяльних колективів різних жанрів, художніх керівниках закладів, які мають забезпечити роботу в сучасних формах, привабливих для різноманітних груп, а також нагальна потреба у підвищенні кваліфікації працівників закладів культури в громадах.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x