На Золотоніщині відкрили відділення соціально-медичних послуг

На Золотоніщині відкрили відділення соціально-медичних послуг

Відділення соціально-медичної реабілітації для осіб з інвалідністю відкрили у Золотоніському міському центрі соціальної допомоги. Заклад охопить послугами з фізичної та психологічної реабілітації близько 190 дітей. А також 325 дорослих осіб, які потребують реабілітації. Про це інформує пресслужба ОДА.

Цей проєкт – поєднання соціальних та медичних складників. Загальна вартість проєкту становить майже 1 млн грн, з яких 428 тисяч гривень надали Фонд родини Нечитайло,  решту коштів – місцеве самоврядування.

За словами голови Черкаської ОДА Сергій Сергійчук, такий Центр – успішний кейс для прикладу іншим районам області.

– Подібні соціальні проєкти популярні та важливі для людей з інвалідністю не лише з Золотоноші, а й інших районів. Жителі міста матимуть змогу відвідувати відділення безкоштовно за призначенням лікаря. Разом із соціальними перевезеннями на Черкащині та роботою гончарної майстерні цей проєкт є цілісним реабілітаційним комплексом, – зазначив Сергійчук.

Майстерня успіху «Моє здоров’я – моє майбутнє» містить чотири локації:

– кімнати, де проходитиме відновлення після інсультів та поновлення навичок ходьби, тобто, тренування рук і ніг – парези;

– великий зал лікувальної фізкультури за методикою Київського реабілітаційного центру «Самотужка»;

– локації, які призначені для адаптації дітей та осіб, які мають психічні та інтелектуальні вади;

– кімната психологічного розвантаження.

– Тепер людям з інвалідністю не потрібно буде їхати в інший регіон за отриманням професійної допомоги. Соціальні перевезення на Черкащині та діяльність гончарної майстерні у межах проєкту полегшить життя тим, хто найбільше цього потребує, зазначила говорить Віта Миколаюк, директорка Фонду родини Нечитайло.

Як зауважив міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський, у Золотоноші прогресує престиж професії соціального працівника.

– Мені приємно, що в нас відкрили такий центр. Тепер наше завдання – цінувати цих людей та підтримувати. Будемо продовжувати роботу в тому ж напрямку, – додав Войцехівський.

За словами Руслана Чикала, директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації, Фонд співпрацює із адміністрацією вже майже п’ять років. Протягом цього часу в соціальну сферу Черкащини Фонд інвестував майже 7 млн грн. Спільно  встигли реалізувати низку важливих соціальних проектів.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x