В області провели понад 2,6 тисяч перевірок щодо дотримання санітарного законодавства

В області провели понад 2,6 тисяч перевірок щодо дотримання санітарного законодавства

Фахівці Держпродспоживслужби області впродовж вересня здійснили 2672 перевірки щодо дотримання санітарного законодавства. У 30% із них зафіксували порушення санітарного законодавства. Про це під час брифінгу в ОДА поінформував начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби області Володимир Папач.

Загалом працівники склали 181 протокол, а керівникам суб’єктів господарювання надіслали 800 приписів щодо ліквідації порушень. Перевірки охопили майже 800 закладів продовольчої торгівлі та понад 500 закладів непродовольчої торгівлі. Співробітники проконтролювали дотримання санітарно-епідеміологічних вимог у понад 200 закладах громадського харчування та майже 70 перукарнях і салонах краси. Також відповідні перевірки провели в понад сотні дитячих дошкільних закладів та 200 закладів загальної середньої освіти.

За словами начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби області Володимира Папача, найбільш характерними порушеннями є недотримання дезінфекційного та маскового режиму, а також відсутність температурного скринінгу працівників.

– У закладах немає відповідного маркування щодо дотримання дистанції між відвідувачами. Також серед низки проблем можна виокремити не організований централізований збір використаних засобів індивідуального захисту з подальшою утилізацією, – зазначив Папач.

Він додав, що з початку карантину фахівці провели понад 12,5 тис. перевірок щодо порушення протиепідемічних вимог. Недотримання зареєстрували на кожному третьому об’єкті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x