У Черкасах обговорили питання детінізації зайнятості в регіоні

У Черкасах обговорили питання детінізації зайнятості в регіоні

Онлайн-нарада з питання вдосконалення обміну інформацією між органами державної влади для забезпечення сплати єдиного внеску та легалізації трудових відносин відбулася нещодавно. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Захід відбувся за участі начальника управління Держпраці в області Олени Лазарєвої, заступника начальника управління Держпраці в області Марини Жаркової та заступника начальника управління податкового адміністрування Державної податкової служби в області Володимира Жавріда.

Очільник головного управління фонду в області Світлана Зінник зазначила, що наповнення бюджету Пенсійного фонду залежить від зростання резерву оплати праці як бази для нарахування єдиного соціального внеску. Доходи, з урахуванням частини єдиного внеску, розподіленого на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, за дев’ять місяців цього року становлять 3 542,5 млн грн, або 87,3 % планового показника. Недоотримано понад 516 млн грн. Питома вага частки єдиного внеску в планових показниках становить 98 % усіх надходжень до Фонду.

Погіршення ситуації, пов’язаної з оплатою праці та зайнятістю населення, певною мірою є наслідком коронавірусної кризи та карантинних обмежень. Попри це, органам державної влади необхідно активізувати зусилля, аби покращити показники сплати єдиного соціального внеску до кінця року.

Органи Пенсійного фонду не мають повноважень перевіряти роботодавців для виявлення неоформлених працівників, тому під час онлайн-зустрічі обговорено, яким чином можна покращити обмін інформацією щодо застрахованих осіб та суб’єктів господарювання, аби перевірки страхувальників іншими органами державної влади в четвертому кварталі були більш результативними. Учасники зустрічі домовилися про надання тієї інформації, що зможе стати підставою для проведення перевірок.

Начальник головного управління Світлана Зінник зауважила, що покращення результату в напрямі наповнення бюджету фонду залежить від спільної роботи та ефективного зворотного зв’язку між контролюючими органами влади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x