У Черкаському онкодиспансері з’явилося унікальне хірургічне обладнання (ВІДЕО)

У Черкаському онкодиспансері з’явилося унікальне хірургічне обладнання (ВІДЕО)

Презентація унікального хірургічного обладнання відбулася в Черкаському обласному онкологічному диспансері 12 жовтня. Нову «навігаційну систему» використовують для візуалізації лімфатичної системи та визначення зони ураження. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства «Нова Доба».

За словами завідувача обласного центру пластичної реконструктивної та малоінвазійної онкоурології Черкаського обласного онкологічного диспансеру Романа Морару-Бурлеску, ця відеосистема поєднує технології 3D і 4K візуалізації, яка проєктує зображення органу на екран з операційного столу в режимі реального часу. Вона складається із: монітору, лапароскопу, блоку відео й управління.

– Ми одні з перших онкологів в Україні, хто застосовуватиме це обладнання на практиці. У нашому закладі на день відбувається до 40 операцій, і в 50 % випадків — цей апарат можна використовувати, аби зрозуміти, де потрібно видалити лімфовузли, – зазначив Морару-Бурлеску та додав, що використання цього обладнання багатопрофільне: гінекологія, урологія, загальна хірургія.

Під час онкологічних втручань дуже важливо і складно ідентифікувати лімфатичну систему чи лімфатичні вузли, ідентифікувати зони кровопостачання пухлини, виявити метастатичне ураження органу. Застосування індоціаніну зеленого (ICG) дозволяє без шкоди для здоров’я пацієнта візуалізувати під час операції всю лімфатичну систему навколо пухлини у режимі реального часу, ідентифікувати сторожові лімфовузли та визначитися з межами резекції пухлини, також дає змогу оцінити кровопостачання в краях резекції органу.

– Завдяки цьому обладнанню хірург оперуватиме лише ту частину органу, яка цього потребує. Бувають випадки, коли лікарі проводять оперативні втручання з єдиною здоровою ниркою. Тому дуже важливо зберегти саме неуражену частину та забезпечити людині комфортне життя. Ми дуже задоволені, що влада знайшла можливість нас профінансувати, – сказав директор Черкаського обласного онкологічного диспансеру Віктор Парамонов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x