На зимове утримання доріг у Черкасах планують виділити майже 5 млн грн

На зимове утримання доріг у Черкасах планують виділити майже 5 млн грн

Ще 4 млн 900 тис. грн планують спрямувати на зимове утримання доріг до кінця нинішнього року в Черкасах. Наразі ж передбачене на ці видатки фінансування вичерпалося. Про це під час наради за участі підрядника та представників міської влади повідомив заступник директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Утім, підрядник, який виграв тендер із розчистки вулиць від снігу, не може спрогнозувати, скільки їм потрібно коштів для роботи. Мовляв, усе залежатиме, насамперед, від погодних умов. Укладений із ним договір завершує термін дії наприкінці грудня.

Усе ж таки за декількох умов він висловив готовність продовжити прибирати місто від снігу до моменту визначення переможця нещодавно оголошеного тендеру на зимове утримання вулиць. Зокрема, якщо з ним повністю розрахуються й нададуть гарантії.

Міський голова Анатолій Бондаренко наголосив, що тепер підряднику, аби отримати це фінансування, слід документально підтвердити здійснене ним прибирання й обґрунтувати необхідну для оплати суму.

– Надайте нам документи, які засвідчать, що вами дійсно були проведені ті чи інші роботи з прибирання доріг від снігу, – сказав Анатолій Васильович. – Але ми перевіримо це, і вже після цього розрахуємося з вами. Для нас головне те, щоб жителі міста могли безпечно ходити розчищеними від снігу тротуарами та дорогами.

Наразі вже оголошені нові торги для закупівлі послуги щодо очищування міських вулиць: процедура подання тендерних пропозицій триватиме до 16 грудня.

До того ж, як розповів заступник міського голови Руслан Сотуленко, дороги від снігу прибиратиме ще й КП «ЧЕЛУАШ». Цього року там закупили 140 тонн солі та нову техніку: вісім тракторів з косими відвалами, три комбіновані дорожні машини та два грейдери.

Силами саме цього підприємства та субпідрядниками чиститимуть і тротуари. Таку практику в Черкасах запровадили на початку цього року – в лютому. Згідно з правилами благоустрою, їх, окрім СУБів, мали б прибирати балансоутримувачі. Утім, не всі бралися за це. Тоді як навіть штраф на ситуацію особливо не впливав.

– Тротуар – це та частина вулиці, якою, можливо, користується ще більша частина жителів, аніж дорогами. Відтак, свого часу виконком ухвалив рішення, яким поклав ці обов’язки на «ЧЕЛУАШ», – додав начальник управління вуличної інфраструктури Сергій Отрешко. – Наразі як у них, так і в субпідрядних організаціях достатньо для цього техніки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x