У Черкасах стався витік аміачного добрива

У Черкасах стався витік аміачного добрива

Витік карбамідно-аміачної суміші стався по вулиці Героїв Холодного Яру в Черкасах 13 жовтня. У результаті інциденту з резервуара витекло близько 100 тисяч тонн розчину. Нині екологи та працівники рибоохорони проводять обстеження прибережної зони.

За словами начальника управління державного екологічного контролю в Черкаській області Олександра Познякова, на підприємстві відбулася розгерметизація ємності на 5 тис. м3, яка містила 32 % масової частки азоту. Унаслідок цього стався витік карбамідно-аміачної суміші.

Світлина Олександра Познякова

Довідково: карбамідно-аміачна суміш (КАС) − це мінеральне добриво для всіх видів ґрунтів, яке використовують під сільськогосподарські культури у формі водного розчину аміачної селітри та карбаміду.

На місці витоку працювали аварійні служби, правоохоронні органи та співробітники підприємства, які відкачували речовину із дренажного каналу, щоб уникнути її потрапляння до Кременчуцького водосховища.

Нині за фактом витоку речовини слідчі Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області розпочали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.239 КК України (Забруднення або псування земель).

Детальніше за покликанням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x