В ОДА поінформували про епідситуацію в освітній галузі

В ОДА поінформували про епідситуацію в освітній галузі

Кількість педагогів з COVID-19 за тиждень збільшилася з 163 до 361 на Черкащині. Також коронавірусну інфекцію виявили у 136 здобувачів освіти. Про це поінформувала заступник начальника обласного управління освіти і науки Оксана Сімушіна під час брифінгу в ОДА 15 жовтня.

Цього понеділка на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС ухвалили рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити з 15 до 30 жовтня канікули, у наступний період – можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання. Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти також рекомендували перейти з 15 жовтня до 15 листопада на дистанційну форму навчання з виселенням студентів із гуртожитків. Водночас організація виїзду не може бути примусовою, фахівці мають враховувати максимально безпечні умови переміщення здобувачів освіти.

Як зазачила Оксана Сімушіна, на Черкащині канікули із 15 жовтня розпочалися у 165 закладах освіти, що становить 31% від загальної кількості.

– Це – 6 районів: Звенигородський, Золотоніський, Катеринопільський, Лисянський, Христинівський, Чорнобаївський райони,а також 14 ОТГ . У 41 школі (8%) організували дистанційне навчання з 15 до 23 жовтня з подальшими осінніми канікулами. Тобто у м. Канів, Умань, Черкаський район, Березняківська і Тальнівська ОТГ, – пояснила Сімушіна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x