У Черкасах вшанували пам\’ять ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи

У Черкасах вшанували пам\’ять ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, 14 грудня, у Соборному сквері жителі міста вшанували пам’ять ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи та поклали квіти до Пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля». Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

У Черкасах вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи Із громадою участь у заході взяли заступник Черкаського міського голови Геннадій Шевченко, голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль.

Після цього представники релігійних конфесій міста провели молебень за здоров’я учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та панахида за загиблими.

День вшанування учасників щорічно відзначається в Україні 14 грудня – у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Офіційно цей день встановлений указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 року № 945/2006.

Ми віддаємо шану всім тим, хто ціною власного здоров\’я й життя захистив нас і увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Низький Вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків аварії. Вічна пам\’ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом. Щиро бажаємо Вам міцного здоров\’я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя, уваги держави і шани вдячних поколінь.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x