Сергій Сергійчук: «Нинішні тарифи на опалення можна зменшити на 20-25%»

Сергій Сергійчук: «Нинішні тарифи на опалення можна зменшити на 20-25%»

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Сергійчук розповів про те, як зменшити тариф на опалення до економічно обґрунтованого рівня в інтерв’ю виданню «Укрінформ».

За його словами, кожна родина міста Черкаси переплачує за тепло близько чотирьох тисяч грн на рік.

– Ми практично з перших днів взялися опрацьовувати проблемні питання з чинними тарифами на тепло і гарячу воду. Адже не потрібно бути супераналітиком, щоб зрозуміти – черкащанам, як і всім українцям, у сучасних соціально-економічних умовах, із нинішнім рівнем доходів дуже важко оплачувати послуги теплопостачальних компаній, які постійно збільшуються, – зауважив Сергійчук.

– Такий стан речей мене не влаштовує.  Нинішні тарифи на опалення можна зменшити на 20-25%. Проте теплопостачальники зазвичай схильні говорити лише про необхідність подальшого підняття цін на свої послуги. Без відповідної експертизи та економічного обґрунтування. Така риторика не є конструктивною, – додав очільник ОДА.

Задля ґрунтовного з’ясування причин та вирішення питання встановлення тарифів Сергій Сергійчук ініціював комплексний аудит усіх теплопостачальних підприємств області.

– Насамперед йдеться про Черкаську ТЕЦ. Так склалося, що ще з часів попередньої влади власниками підприємства, яке орендує Черкаську ТЕЦ, стали досить заможні люди. Їхні статки обраховуються мільярдами. За весь час, поки Черкаська ТЕЦ перебуває в оренді у цих людей, підприємство фактично експлуатується на зношування. Виснажується лише задля отримання прибутку, – пояснив Сергійчук.

Черкаська ОДА надіслала запит до ПРАТ «Черкаське хімволокно» щодо орендаря Черкаської ТЕЦ.

– Ми озвучили їм аргументи щодо необхідності зменшення тарифу до економічно обґрунтованого рівня. Загалом для вирішення цієї проблеми в інтересах черкасців я бачу два шляхи. Або власники ТЕЦ кардинально змінять політику господарювання. Або територіальна громада Черкас поставить питання про переведення Черкаської ТЕЦ до комунальної власності. Це – законне право громади, – зазначив голова ОДА Сергій Сергійчук.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x