На Тальнівщині припинили незаконне виробництво харчових продуктів

На Тальнівщині припинили незаконне виробництво харчових продуктів

Фахівці Держпродспоживслужби зафіксували низку порушень на одному з підприємств Тальнівщини, яке займається забоєм птиці. Через це забійний пункт тимчасово має зупинити виробництво та обіг харчових продуктів, а також припинити поширювати непридатний товар та ліквідувати його. Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Як засвідчила перевірка, на Тальнівщині підприємець займається утриманням та забоєм птиці без експлуатаційного дозволу. Приміщення перебуває в антисанітарному стані: обладнання брудне, відсутні сітки від комах, немає належної вентиляції. Також на базі підприємства не здійснюють дезінсекцію та дератизацію.

Зокрема, качки та кури, яких забивали на цьому пункті, не мають супровідних ветеринарних документів. А продукти забою птиці реалізують без документів, які засвідчують їхню якість та безпечність.

Персонал, який працював на забійному пункті, не має медичних довідок про відсутність протипоказань задля виконання професійних обов’язків та не проходив навчальні курси щодо дотримання гігієнічних норм.

У зв’язку з цим діяльність підприємця-порушника тимчасово припинено. Ліквідувати зазначені недоліки він має до кінця року. У випадку невиконання рішення – справу розглядатимуть в суді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x