Суд визнав Любов Савченко невинуватою в смерті велосипедиста

Суд визнав Любов Савченко невинуватою в смерті велосипедиста

Черкаський районний суд визнав невинуватою ексдепутатку та власницю меблевої фірми Любов Савченко через відсутність доказів. Вона обвинувачувалася в скоєнні смертельної ДТП. Про це повідомила пресслужба суду кореспондентам «18000».

Нагадаємо, Савченко обвинувачувалася у вчиненні аварії, яка трапилася 17 червня 2018 року на дорозі «Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань». Унаслідок ДТП загинув 28-річний велосипедист – вчитель фізичного виховання Олексій Гончар.

Під час досудового розслідування встановили, що за кермом автомобіля «Mercedes-Benz», який здійснив наїзд на велосипедиста, перебувала жінка. Водночас поліція тривалий час приховувала особу порушниці. Дізнатися, хто перебував за кермом, вдалося, відшукавши свідків ДТП. Саме вони впізнали в особі кермувальниці ексдепутатку Любов Савченко.

Надалі Савченко оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) ККУ. Водночас вона хотіла оскаржити підозру, однак Придніпровський райсуд Черкас не задовольнив це клопотання.

У квітні 2019 року обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Савченко. До визначення вироку жінка перебувала на волі під особистим зобов’язанням. Останнім справу розглядав Черкаський районний суд.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x